Küresel Risk Karar Verme Araştırmasından Bulgular

Anket, dünya genelindeki üst düzey karar vericilere gönderildi ve katılımcıların %65'i Direktör düzeyinde veya daha üst seviyedeydi. Anket Eylül 2023'te gerçekleştirildi ve 300'den fazla yöneticiyi içeriyordu.

2024-01-10 07:11:47 - Arastiriyorum

İşte bu anketin önemli bulgularından bazıları:


1. Risk modellerinin ne sıklıkta doğru ve esnek olduğu sorulduğunda, yanıt verenlerin çoğunluğu (%54) risk modellerinin çoğunlukla %76-95 oranında doğru ve esnek olduğunu belirtti. Önemli bir kısım (%31), zamanın %50-75'inde amaçlandığı gibi işleyen, bir dereceye kadar doğru ve esnek risk modelleri bildirdi.


2. Ankette vurgulanan dikkate değer bir endişe, yanıt verenlerin %70'inin risk karar verme mantığını hızlı bir şekilde değiştirme becerilerine güvenmemeleridir. Bu durum değişen koşullara uyum sağlamada veya yeni verileri sisteme dahil etmede zorluklar olabileceğini düşündürmektedir.


3. Bu grup içinde yanıt verenlerin %38'i kendine biraz güveniyor ve risk karar verme mantığını %50-75 oranında ayarlayabileceklerini düşünüyor. Ancak katılımcıların yalnızca küçük bir kısmı (%13) bu değişiklikleri yapma becerilerine tamamen güveniyor.


Daha fazla bilgi için teknik incelemenin tamamını indirebilirsiniz okuyun.

More Posts