Arastiriyorum 3 months ago
akadm #veri

Tesla, müşteri web sitesi memnuniyeti araştırmasında ikinci sırada

Tesla'nın web sitesi, potansiyel otomobil alıcıları arasında en iyi ikinci sırada yer aldı; zira alışveriş yapanlar, ürün yelpazesinde elektrikli araçlara (EV'ler) sahip otomobil üreticilerini tercih ediyor gibi görünüyor.

Bu ayın başlarında 2024 Kış ABD Üretici Web Sitesi Değerlendirme Çalışmasını yayımladı ve EV alıcılarının web sayfası memnuniyetinin geçen yaz yayınlanan son baskıdan bu yana arttığını gösterdi. Çalışma aynı zamanda geniş EV portföyüne sahip üreticilerin web sitesi memnuniyetinin daha yüksek olduğunu ve araç üreticilerinin web sitelerinden genel memnuniyetin önceki çalışmadan bu yana sabit kaldığını da vurguluyor.


Tesla, en yüksek sıradaki web deneyimleri için "birinci sınıf üretici" kategorisinde ikinci olurken, listenin zirvesinde az farkla lüks marka Mercedes-Benz yer aldı. Çalışma aynı zamanda Hyundai ve GMC liderliğindeki ayrı bir derecelendirme listesinde "kitlesel pazar üreticisi" kategorisine de baktı; ancak genel puanlar oldukça düşüktü.


Araştırma, önümüzdeki iki yıl içinde yeni bir araç için pazara girmeyi beklediklerini bildiren 12,481 katılımcıya dayanıyor. Veriler Ekim ve Aralık 2023 arasında toplandı ve J.D. Power, sıralamaların aşağıda önem sırasına göre sıralanan dört temel ölçüme dayandığını söylüyor:

  1. Bilgi içeriği
  2. Görsel çekicilik
  3. Navigasyon
  4. hız


Firma, potansiyel müşterilerden web sitesi memnuniyetinin arttığını gören altı markadan beşinin, çalışmanın son cildinden bu yana ürün gruplarına pilli-elektrikli modelleri eklediğini belirtiyor. J.D. Power, EV'nin benimsenmesi hızlandıkça bu eğilimin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini bekliyor.


J.D. Power'ın dijital çözümler direktörü Eric McCready, "Daha önce otomobil üreticileri, elektrikli araçlarının teknolojik özelliklerini alışveriş yapanlar için kolayca sindirilebilir bir şekilde sergilemekte zorluk çekiyordu" dedi. “Artık EV alışveriş deneyiminin artmasıyla durum tersine döndü. İleriye baktığımızda, odak noktasını ve güncellemeleri tüm araç türlerine eşit şekilde dağıtan üreticiler, araç müşterilerinin memnuniyetinin daha yüksek olduğunu görecekler."


Tesla bir ilke imza attı çevrimiçi satış modeli Yıllar önce sektörde ve Ford, Volvo ve gibi bir dizi geleneksel otomobil üreticisi Volkswagen de onu takip ettiGeçmişte yalnızca bayilere güvenmesine rağmen. Rivian gibi diğer startup EV üreticileri de çevrimiçi satışlar gerçekleştiriyor olsa da web sitelerinin profili bu listede yer almıyordu. 

J.D. Power'ın premium ve kitlesel pazar segmentlerindeki müşteri web sitesi memnuniyeti sıralamasının tam listesini aşağıda görebilirsiniz.


0
167
Hakikaten Yapay Zekâ Hayatımızı Kökten Değiştirecek mi?

Hakikaten Yapay Zekâ Hayatımızı Kökten Değiştirecek mi?

1713358301.jpg
Arastiriyorum
4 months ago
TÜAD seçimler öncesi siyasi araştırmalar konusunda uyardı!

TÜAD seçimler öncesi siyasi araştırmalar konusunda uyardı!

1713358301.jpg
Arastiriyorum
2 months ago

Elektrikli Araçlar Mevcut Araçların Yerini Alacak Mı?

Elektrikli araçlarla ilgili 1830’lu yıllarda başlayan çalışmalar 1900’lü yılların başında...

1713358301.jpg
Arastiriyorum
2 months ago
2024 Pazarlamanın Durumu ve Trendler Raporu: 1400'den Fazla Küresel Pazarlamacıdan Veriler

2024 Pazarlamanın Durumu ve Trendler Raporu: 1400'den Fazla Küresel Pa...

1713358301.jpg
Arastiriyorum
4 months ago
2023'te 160 milyon haber okunma sayısına ulaşan Bundle'ın öne çıkan verileri

2023'te 160 milyon haber okunma sayısına ulaşan Bundle'ın öne çıkan ve...

1713358301.jpg
Arastiriyorum
3 months ago