Arastiriyorum 1 year ago
akadm #rapor

We Are Social “Dijital 2023” raporu

Sosyal odaklı yaratıcı ajans We Are Social ve sosyal ve medya istihbaratında dünya lideri Meltwater, dünya çapında sosyal medya ve dijital trendler hakkındaki en son yıllık raporları olan Digital 2023’ü yayınladı.

Dijital 2023, küresel olarak tipik bir internet kullanıcısının ortalama günlük internet kullanımını son on iki ayda 20 dakika azaltarak 6 saat 37 dakikaya düşürdüğünü ve bu da bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5’lik bir azalmaya eşit olduğunu gösteriyor.

Verilerin analizi, insanların nicelikten çok niteliğe odaklanarak daha amaçlı internet kullanımı aradıklarını gösteriyor. Günlük kullanım oranı, COVID-19 salgınının dünyanın dijital davranışları üzerinde derin bir etkisi olmadan önceki 2019 seviyelerine döndü.

Untitled.jpg


Rapor ayrıca, sosyal platformların dünyadaki arama etkinliğinde giderek daha fazla pay talep ettiğini gösteriyor. 16 ila 34 yaşları arasındakiler artık markalar hakkında bilgi ararken bir arama motorunu kullanmaktan daha fazla bir sosyal ağı ziyaret ediyor ve dünyadaki sosyal medya kullanıcılarının yarısı bunu söylüyor markalar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve içeriklerini görmek için sosyal platformları aktif olarak ziyaret ediyorlar. TikTok aramasının yükselişi medyanın dikkatini çoktan çekmiş olsa da, son veriler Instagram’ın sosyal medya kullanıcılarının bir şeyler araştırırken tercih ettikleri yer olduğunu gösteriyor.


Sosyal medyanın artan önemi, sosyal medya reklamlarına yapılan yatırımın COVID-19’un patlak vermesinden bu yana iki kattan fazla artarak 2022’de tahmini 226 milyar dolara ulaşmasıyla küresel reklam harcamalarına da yansıdı.

0b6d2e1b-0496-418e-81b2-bf2371dc7096.jpg


Dünya çapında sosyal medya, internet, mobil ve e-ticaret trendlerini ele alan Digital 2023’teki ek başlıklar şunları içeriyor:

  • Dünyada 5.16 milyar internet, 4.76 milyar sosyal medya kullanıcısı var.
  • Ortalama günlük mobil kullanım süresi geçen yıl boyunca günde yedi dakika arttı ve tipik bir Android kullanıcısı artık akıllı telefonlarını kullanarak günde beş saatten fazla zaman harcıyor.
  • Bilgisayarlar, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki insanların interneti kullanarak geçirdikleri zamanın yarısından fazlasını oluşturuyor.
  • Kripto para sahipliği düşüşte: En az bir tür dijital para birimine sahip olan internet kullanıcılarının payı, Temmuz ve Ekim ayları arasında yüzde üç düştü.
  • TikTok, Android cihazlarda kullanıcı başına harcanan süre söz konusu olduğunda, küresel sosyal medya platformları listesinin başında yer alırken, onu YouTube ve Facebook takip ediyor.


8b685b06-8b87-44dd-b169-3acc1f0db27e-1.jpg


We Are Social’ın grup CEO’su ve kurucu ortağı Nathan McDonald raporla ilgili şu yorumu yaptı: “Sosyal medyanın hayatımızı nasıl yaşadığımız üzerindeki etkisi artmaya devam ediyor. Alışverişten bağlantıya, eğlenceden aramaya, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı alışkanlıklarımızla ayrılmaz bir şekilde bağlantılı. Çevrimiçi olmak günlük hayatımızda hala inanılmaz derecede önemli olsa da, insanlar haklı olarak zamanın iyi harcandığından emin olmak istiyor. Pazarlamacılar ve içerik oluşturucular, 2023’te insanların dikkatini çekmek ve elde tutmak için daha da çok çalışmak zorunda kalacak – insanlara alakalı bir şekilde ulaşmak için çevrimiçi kültürü anlamak hiç bu kadar önemli olmamıştı.”


Meltwater baş strateji sorumlusu Alexandra Saab Bjertnæs ise şunları belirtiyor:”Bugün rekabetçi olmak isteyen markaların, herhangi bir sektör üzerindeki etkilerini anlamak için trendlerin bir adım önünde olmaları, onları aramaları ve tanımlamaları gerekiyor. Tüketiciler her geçen gün daha fazla harcamaya devam ediyor. Kullanıcılar karar verme süreçlerine rehberlik etmek için TikTok ve Instagram gibi platformlara yöneldikçe, sosyal medyanın müşteri yolculuğunda daha da önemli bir rol oynayacağı açıktır. markaların dikkat çekmek ve dijital kanallarda değer yaratmak için alakalı, etkili ve amaca uygun içerik sunması her zamankinden daha önemli.”

0
315
Küresel Risk Karar Verme Araştırmasından Bulgular

Küresel Risk Karar Verme Araştırmasından Bulgular

1713358301.jpg
Arastiriyorum
4 months ago
Hakikaten Yapay Zekâ Hayatımızı Kökten Değiştirecek mi?

Hakikaten Yapay Zekâ Hayatımızı Kökten Değiştirecek mi?

1713358301.jpg
Arastiriyorum
4 months ago
Dijital Türk Lirası Birinci Faz Değerlendirme Raporu

Dijital Türk Lirası Birinci Faz Değerlendirme Raporu

1713358301.jpg
Arastiriyorum
4 months ago
Türkiye oyun sektöründe neler oluyor?

Türkiye oyun sektöründe neler oluyor?

1713358301.jpg
Arastiriyorum
2 months ago
2023'te 160 milyon haber okunma sayısına ulaşan Bundle'ın öne çıkan verileri

2023'te 160 milyon haber okunma sayısına ulaşan Bundle'ın öne çıkan ve...

1713358301.jpg
Arastiriyorum
3 months ago