Microsoft
Arastiriyorum 1 week ago
akadm #rapor

Yapay zekanın işinizde ne zaman ortaya çıkacağını mı merak ediyorsunuz? Microsoft arkanıza bakın diyor

Microsoft'un 2024 Çalışma Trendi Endeksi, yapay zekanın yararları hakkında büyük iddialarda bulunuyor ancak gölge BT konusunda endişelenen yöneticiler için rahatsız edici bir okuma olabilir.


Rapora göre , çalışanların yüzde 78'i kendi yapay zeka araçlarını getiriyor, bunun nedeni muhtemelen BT liderlerinin heyecan trenine binmek yerine geride durmayı tercih etmesi.


Aslında, Microsoft gibi şirketlerin iddialarına rağmen liderlerin yarısından fazlası (yüzde 59), yapay zeka teknolojisinin üretkenlik kazanımlarını ölçmek konusunda endişeli. Bununla birlikte raporda, liderlerin yüzde 79'unun yapay zekayı benimsemenin rekabetçi kalabilmek için kritik öneme sahip olduğu konusunda hemfikir olduğu da belirtildi. Ancak şüpheci biri FOMO'nun (bir fırsatı kaçırma korkusu) ne kadar rol oynadığını merak edebilir.


Microsoft'un İşyerinde Yapay Zekadan Sorumlu CVP'si Jared Spataro şunları söyledi: "Liderler bireysel üretkenlik kazanımlarını kurumsal etkiye dönüştürme baskısını hissederken, çalışanlar avantajlardan faydalanmayı beklemiyor: Yapay zeka kullanıcılarının yüzde 78'i işe kendi yapay zeka araçlarını getiriyor "


Spataro ayrıca liderlerin yapay zeka teknolojilerinden "hemen Yatırım Getirisi (ROI) gösterme baskısını hissettiklerini" belirtti. İlgili yatırımlar ve özellikle Microsoft 365 için Copilot'un kullanıma sunulmasının maliyeti göz önüne alındığında , en azından AI gökkuşağının sonunda altın dolu bir plan görmek makul görünüyor. O altın küpü, teknoloji nedeniyle işten çıkarılan bazı çalışanların maaşlarıyla dolu olsa bile.


Rapor, Spataro'nun konuyla ilgili daha önceki açıklamalarından çok farklı ; burada Microsoft, müşterilerin beklentilerini azaltmaları ve şirketin Copilot ürün grubu olgunlaştıkça uzun vadeye daha fazla bakmaları gerektiğini öne sürüyor gibi görünüyor.

Mart ayındaki Morgan Stanley Teknoloji, Medya ve Telekom 2024 konferansında Spataro katılımcılara şunları söyledi: "İnsanlar şunu kesinlikle anlamaya çalışıyorlar, bunu kime almalıyım? Bu, kuruluşumdaki herkes için mi? Bu belirli bir kesim veya nüfus için mi?"

Teknolojinin 30 dolarlık fiyat etiketinin "önemli" olduğunu ve birçok müşterinin hâlâ konsept kanıtlama aşamasında olduğunu itiraf etti.

Microsoft'un raporu, çalışanların iş yerindeki yapay zeka teknolojilerine ilgi duyduğunu gösteriyor ancak aynı zamanda liderlerin önemli bir harcama olabilecek bir şeye imza atma konusundaki endişelerini de vurguluyor.

Spataro'nun raporla iş kaygılarını kabul etmekten FOMO hissini körüklemeye doğru görünen değişimi, Microsoft'un kendi Copilot harcamalarında bir yatırım getirisi görmek istediğinin açık bir göstergesi. 

SPSS Veri Analizi: Frekans Tabloları ve Çapraz Tablo Oluşturma

SPSS Veri Analizi: Frekans Tabloları ve Çapraz Tablo Oluşturma

1713358301.jpg
Arastiriyorum
1 year ago
Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye’den yeni rapor

Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye’den yeni rapor

1713358301.jpg
Arastiriyorum
2 months ago
KPMG Perspektifinden Birleşme ve Satın Alma Trendleri 2023 Raporu

KPMG Perspektifinden Birleşme ve Satın Alma Trendleri 2023 Raporu

1713358301.jpg
Arastiriyorum
4 months ago
ESET 2023 yılında meydana gelen yüksek profilli siber olayları inceledi.

ESET 2023 yılında meydana gelen yüksek profilli siber olayları inceled...

1713358301.jpg
Arastiriyorum
4 months ago

“Büyük Oyun” – II

Lecomte, “Oluş’a ve Kaos’ a ait olan ve onlardan gelen hakiki şiiri bulmuş”tur. “Kaynağını...

1713358301.jpg
Arastiriyorum
4 months ago